Vilka traktordäck?

Innehållsförteckning

Vilka traktordäck?

Vilka traktordäck?

De flesta lantbruksmaskiner idag är försedda med radialdäck. Dessa traktordäck har den fördelen att de ger ett lägre rullmotstånd och därmed god bränsleekonomi. Däcken är även mycket lämpliga vid lite högre hastigheter på bättre vägar och de är även mer skonsamma mot underlaget än de flesta diagonaldäck.

Är det slang i traktordäck?

Slangar i traktordäck utsätts för hårda prövningar och de måste tåla en hel del slitage för att du ska kunna köra oavbrutet med din traktor. På denna sida hittar du vårt sortiment av slangar specifikt utvecklade för användning i traktordäck. Slangarna finns i en mängd olika storlekar och är av hög kvalitet!

Vad innehåller traktordäck?

Vid tillverkningen används fyra huvudtyper av gummi där den vanligaste formen är naturgummi, de andra tre är syntetiskt bildade gummin som inkluderar styren-butadiengummi, Poly-Butadiengummi och butylgummi. De tre ovanstående gummi-typerna produceras vanligtvis med polymerer som finns i råolja eller växtbaserade oljor.

Hur byta traktordäck?

Weelysafe är en enkel lösning som gör det möjligt att byta traktordäck på ett säkert sätt utan att man behöver vidröra däcket, med undantag för själva bultåtdragningsprocessen. Bakom produkten står en brittisk lantbrukare som fick idén efter en däckskiftesolycka.

Vad är det för skillnad mellan radialdäck och diagonaldäck?

I ett diagonaldäck är textilcorden, som är däckets stomme, placerad diagonalt mot däckens rullriktning. Det ger både för och nackdelar jämfört med radialdäck där corden istället är placerad radiellt i förhållande till rullriktningen.

Relaterade inlägg: