Hur länge har man gratis tandvård i Västra Götaland?

Innehållsförteckning

Hur länge har man gratis tandvård i Västra Götaland?

Hur länge har man gratis tandvård i Västra Götaland?

I Västra Götaland är det fri barn- och ungdomstandvård till och med december det år du fyller 23. För att omfattas av den fria tandvården måste du vara skriven i Västra Götaland, gå till en tandläkare som verkar inom Västra Götaland. Från och med det år du fyller 24 år får du själv betala det mesta av din tandvård.

Hur länge har man gratis tandvård i Örebro?

Barn och ungdomar har avgiftsfri tandvård till och med det år de fyller 23 år. Från det år då du fyller 24 år omfattas du av ett statligt tandvårdsstöd. Det innebär att försäkringskassan betalar en viss del av dina tandvårdskostnader.

Vilka får gratis tandvård i Sverige?

Till det år du fyller 24 år är tandvård utan kostnad. Det år du fyller 24 år börjar du betala för din tandvård i nästan alla regioner, men då får du ett statligt tandvårdsstöd.

Hur länge har man fri tandvård Göteborg?

Från den 1 januari 2019 blir tandvården avgiftsfri för alla upp till 23 års ålder. Regeringen har därför beslutat att justera åldersgränsen för det förhöjda allmänna statliga tandvårdsstödet.

Hur länge har man gratis tandvård i Skåne?

Barn och unga får gratis tandvård till och med det år de fyller 23 år. För vuxna gäller fri prissättning, vilket innebär att din tandvårdsmottagning själv bestämmer priset för olika behandlingar. Du får gratis tandvård till och med 31 december det år du fyller 23 år.

Hur länge har man gratis tandvård i Jönköping?

För dig som är skriven i Region Jönköpings län är tandvården gratis till och med det år du fyller 23. Därefter får du betala för din tandvård själv. Priserna för varje åtgärd hittar du i vår prislista. Du kan även se vem som har rätt till tandvårdsbidrag.

Vad får flyktingar betala för tandvård?

Asylsökande barn och ungdomar under 18 år får tandvård på samma villkor som andra barn och ungdomar i Sverige, det vill säga utan att behöva betala för den. Vuxna asylsökande får betala för akut tandvård hos tandläkaren eller tandhygienisten. Avgiften är 50 kronor för varje besök.

Relaterade inlägg: