Hur transporterar Stavhoppare sina stavar?

Innehållsförteckning

Hur transporterar Stavhoppare sina stavar?

Hur transporterar Stavhoppare sina stavar?

För att frakta dem kärvs en Airbus, som kan ta paket upp till sex och en halv meter och det är inte en helt vanlig flygplanstyp. Nyckelorden när det gäller att resa med stavar är alltså framförhållning och planering, säger de på SAS groundservice.

Hur mycket väger staven i stavhopp?

Regler. Den horisontellt placerade ribban får som mest väga 2,25 kg, och den är upplagd så att den lätt kan ramla ner om den vidrörs av någon del av hopparen. Hopparen får inte "klättra" på staven utan måste hålla kvar greppet på den under luftfärden.

Var kommer stavhopp ifrån?

När det moderna stavhoppet uppstod i Tyskland runt 1850 användes hoppet främst som en gymnastisk övning. Stavhoppet har funnits med i de olympiska spelen sedan Aten-OS 1896, men inte förrän i Sydney 2000 välkomnades damerna att deltaga.

Hur mycket får man för ett världsrekord i stavhopp?

Samtidigt klarade Bubka som mest av 6,15 meter under hoppning inomhus, vilket skedde 21 februari 1993 vid hoppningar i Donetsk. Det (2020) gällande världsrekordet i stavhopp (för herrar), 6,18 meter, noterades av amerikan-svensken Armand Duplantis 15 februari 2020, vid hoppningar i Glasgow.

Relaterade inlägg: