Var kan jag köpa färska rödbetor?

Innehållsförteckning

Var kan jag köpa färska rödbetor?

Var kan jag köpa färska rödbetor?

Handla Rödbetor, 1 kg från Frukt & Grönt online på Mathem.

Var kan jag köpa cassava?

I Sverige är kassava ännu en ganska sällsynt grönsak. Färska rötter kan finnas i välsorterade importbutiker och livsmedelsbutiker. Även kassavamjöl och gryn kan finnas. Av de större livsmedelsbutiker i området som tidningen har pratat med är det bara Willys på Håjum som för tillfället har kassava inne.

Vad smakar kassava?

Smakencassava är neutral och varken söt eller bitter fast det finns flera varianter med mer än mindre bitter smak. Rent generellt gäller ju mer bitter smak, desto mer blåsyra som måste tas ur innan man kan äta den.

Vad innehåller kassava?

Rötterna innehåller mycket stärkelse och är ett viktigt baslivsmedel i många tropiska länder. Man kan också äta bladen. Kassava odlas främst i Afrika, Asien och Sydamerika. Både rot och blad från kassava innehåller cyanogena glykosider.

Vad utvinns ur kassava?

Maniok utgör stapelföda för en stor del av jordens befolkning, särskilt i tropikerna. Rotknölarna kan genom tvättning/urlakning förädlas till mjöl eller gryn, och handelsprodukten som då fås brukar kallas tapioka. Den stärkelserika och glutenfria tapiokan används som redning i olika maträtter.

Relaterade inlägg: