Vad kostar fritids i Nacka?

Innehållsförteckning

Vad kostar fritids i Nacka?

Vad kostar fritids i Nacka?

Det finns ett högsta belopp för hur stor avgift du betalar, maxtaxa. Du betalar maxtaxa om hushållets sammanlagda inkomst är 50 340 kronor/månad eller mer. Den högsta avgiften för ett barn på fritidshem är 1 007 kronor/månad.

Hur många timmar på fritids?

Barn oavsett ålder, som på grund av familjens situation i övrigt har ett behov av en plats, har rätt till 15 timmar per vecka (vårdnadshavare varken arbetar eller studerar). Behöver barnet mer tid än 15 timmar i veckan kan en ansökan om utökad tid göras.

Hur länge rätt till fritids?

Fritidshem ska erbjudas till och med vårterminen det år då eleven fyller 13 år. Från och med höstterminen det år då eleven fyller 10 år får huvudmannen erbjuda öppen fritidsverksamhet i stället för fritidshem.

Vad innebär maxtaxan?

Alla kommuner använder sig av maxtaxan idag. Det innebär att det finns ett tak för hur hög avgiften får bli. Om en familj betalar den högsta tillåtna avgiften får förskolan inte ta ut någon ytterligare avgift. Det gäller för både kommunala och fristående förskolor.

Hur många timmar får ett barn vara på fritids?

Elever i förskoleklass och årskurs 1-3 som har föräldrar som är föräldralediga för vård av annat barn erbjuds utbildning i fritidshemmet upp till tre timmar per dag, totalt 15 timmar i veckan. Rätt till utbildning i fritidshemmet gäller skoldagar efter förskoleklass och skola. På skollov är eleven ledig.

Får man ha barn på fritids när man är sjuk?

Sjukdom och sjukskrivning När du som förälder är sjuk får barnet vara i fritidshem under den tid som anses nödvändigt. Läkarintyg/sjukintyg krävs vid längre sjukdom.

Relaterade inlägg: