Vad är Vinterkonservering?

Innehållsförteckning

Vad är Vinterkonservering?

Vad är Vinterkonservering?

Med vinterkonservering menas att man förbereder båtmotorn inför vinterförvaringen.

Vad händer om man inte Vinterkonserverar?

Det kan ofta bli ett större slitage på en båtmotor om man kör mycket på tomgång och tex. trollingfiskar då kylningen är väldigt bra på just båtmotorer och inte kommer upp i arbetstemperatur (trots att det finns termostater mm.) detta gör att på en fyrtaktare med olja i motorn bildas det kondens.

Vad menas med Sötvattenkyld?

I den marina versionen av kylsystemet med sötvattenkylning, ersätts kylaren med en värmeväxlare. Havsvatten, i stället för luft, passerar genom värmeväxlaren och absorberar värmen från motorns kylvätska och släpps sedan överbord.

Varför Vinterkonservera?

För 2-taktsmotor: när motorn börjar gå ryckigt och ger håller på att ta slut, spraya motor konserveringsspray in i förgasaren tills motorn stannar. För 4-taktsmotor: förgasaren dräneras när motorn stannar.

Varför tilta upp utombordare?

Ytterligare en enkel åtgärd och en god vana är att fälla tilta upp motorn så långt det går ur vattnet när motorn inte används. Det hindrar färgen från att nötas av i onödan. ... Utombordaren ska då vara nedfälld för att vatten ska kunna rinna undan och för att inga frostsprängningar ska ske.

Relaterade inlägg: