Är det dyrt att ha golvvärme på?

Innehållsförteckning

Är det dyrt att ha golvvärme på?

Är det dyrt att ha golvvärme på?

Enligt en grov uppskattning kan vattenburen golvvärme kosta från 800 kronor per kvadratmeter. Jämför du detta med elektrisk golvvärme i form av värmematta eller värmekabel landar du ofta lite lägre, runt 500 kronor per kvadratmeter. ... Elektrisk golvvärme brukar i sin tur vara billigare att lägga, men dyrare i drift.

Vad kostar golvvärme per år?

För en driftkostnad för golvvärme kan vi nu titta på följande två exempel. Elektrisk värmekabel i badrum på 6 m2: ca 1500 kr/år. Vattenburen golvvärme i bottenplan (80 m2) i villa med fjärrvärme: ca 10.000 kr/år.

Kan man ha golvvärme på hela tiden?

Många tycker att det drar mer el att värma upp igen efter nattpausen än att hålla värmen kvar hela tiden men det är fysikaliskt fel. Vad gäller golvvärmen så har den en ganska lång tidskonstant. Om du t ex vill ha den varm kl 7 på morgon så får den sättas på redan kl 12 natten innan.

Hur mycket golvvärme?

100W/m2 är standard för uppvärmning och är en vanlig nivå i vardagsrum och kök. Vill man få en upptorkande effekt i golven bör man gå upp till 120-140W/m2 eller mer. Detta är en vanlig nivå i tex badrum och hall.

Är golvvärme?

Golvvärme är ett värmesystem som värmer upp golvet för att sedan avge värme till rummet. Det finns tre typer av golvvärme, luftburen, vattenburen och elektrisk.

Vilket golv på golvvärme?

Förutsättningen för att golvvärme ska fungera på bästa möjliga sätt är att välja ett golvmaterial som lätt släpper igenom värmen till inomhusluften, till exempel plastmattor eller klinker. Att lägga golvvärme under trä går bra men tänk på att då inte lägga ett för tjockt trägolv.

Vad kostar golvvärme på 30 kvm?

  • Här är några uppskattningar för vad det kan kosta att installera golvvärme på en yta på 30 kvadratmeter, se dessa priser som en utgångspunkt och kom ihåg att det går att hamna både över och under dessa. Uppskattat pris vattenburen golvvärme för 30 kvm: materialkostnad 14 000 kr, arbetskostnad 10 000 kr.

Vad kostar golvvärme med skivor och slang?

  • Golvvärmepaket med skivor och slang kostar ca 10 000 kr inkl. moms Vattenburen golvvärme kostar olika beroende på inkoppling på röranläggningen men priset ligger ofta mellan 5 0 kr inkl. moms

Hur mycket kostar det att lägga in elektrisk golvvärme?

  • Att lägga in elektrisk golvvärme kostar ca 3 000 kr inkl. moms Tänk också på att beräkna elpriset för uppvärmning/kvm.

Relaterade inlägg: