Vad kostar en Handledarkurs körkort?

Innehållsförteckning

Vad kostar en Handledarkurs körkort?

Vad kostar en Handledarkurs körkort?

Handledarkurs Handledaren ska ha fyllt 24 år och haft körkort under sammanlagt minst fem av de tio senaste åren. Handledarbeviset är giltigt i fem år. Kostnad: Ansökan om att bli godkänd handledare kostar 0 kronor. Handledarkursen kostar omkring 200 kronor till 700 kronor per person.

Vad är en Handledarkurs?

Då får man bland annat lära sig vad handledaren har för ansvar vid övningskörningen samt vilka kriterier som gäller vid körkortsprov (kunskapsprov och körprov). Under utbildningen får man även information om körsättets betydelse för miljön och hur viktig körerfarenheten är för trafiksäkerheten.

Vad krävs för introduktionskurs?

Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå utbildningen. Den elev som övningskör måste ha en giltig introduktionsutbildning under hela den tid som övningskörningen pågår. Kom ihåg att man också måste ansöka om handledarskap efter utbildningen.

Får man övningsköra när man är 15?

Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att gå utbildningen. Den elev som övningskör måste ha en giltig introduktionsutbildning under hela den tid som övningskörningen pågår. Kom ihåg att man också måste ansöka om handledarskap efter utbildningen.

Hur mycket kostar ett körkort?

  • Priset för ett körkort är i snitt 15 000 kronor. Sköter du allt själv, utan lektioner på en trafikskola, är priset för de obligatoriska momenten cirka 4 000 kronor. Kostnaden för att utbilda sig på en trafikskola varierar mellan olika städer. I större städer blir körkortet i regel dyrare än i mindre städer.

Har du ett giltigt körkortstillstånd?

  • Din elev har ett giltigt körkortstillstånd*. Du och din elev har gått en introduktionsutbildning under de senaste fem åren, om övningskörningen gäller för personbil eller lätt lastbil. Du har ett giltigt körkort från Sverige eller ett annat EES-land.

Kan du bli handledare direkt via tjänsten?

  • Du kan snabbt och enkelt ansöka om att bli handledare direkt via tjänsten Ansök om handledarskap. Tjänsten kräver e-legitimation. Det går även att beställa en blankett via tjänsten Beställ blankett. Observera att du måste vara godkänd som handledare för varje enskild elev som du ska övningsköra med.

Relaterade inlägg: