Hur klara Älgbanan?

Innehållsförteckning

Hur klara Älgbanan?

Hur klara Älgbanan?

- Öga, mynning mål, fokuspunkt mitt i träffområdet, börja i underkant, stig upp mot fokuspunkten och skjut i rörelsen på vägen i mot fokuspunkten. Det är receptet på ett lyckat skott på stillastående mål på skjutbanan enligt Ted Lagrelius.

Vad är godkänt på Älgbanan?

För att skjuta en "guldserie" krävs totalt 17 poäng på dina fyra skott, exempelvis 5+5+4+3 och för att bli godkänd (brons) krävs att alla smällar sitter inom träffområdet och det ska klaras av tre gånger. Det är dock inte nödvändigt att göra det under samma dag.

Var ska man sikta på löpande älg?

– För att få godkänt, vilket motsvarar bronsmärket, krävs att alla fyra skotten är inom träffområdet på stillastående älg. Minst tre av fyra skott ska vara inom träffområdet i de två serierna på löpande älg, förklarar Sivert Borup.

Vad krävs för en godkänd serie på en Älgskyttebana?

Praktiskt högviltprov med kulgevär Vid provtillfället får provtagaren skjuta maximalt 9 stycken 4-skottsserier på älgbanan. Av dessa 9 serier måste minst 3 serier vara godkända för att provet ska bli godkänt. En serie består av två skott mot stillastående älgfigur och två skott mot löpande älgfigur.

Vad är Jägarmässigt stöd?

Skjutställning Fristående, knästående eller sittande, jägarmässigt stöd ( enkel skjutkäpp, stolpstöd, midjestöd och rem) får användas. Begränsningar kan finnas på jaktskyttebanornas möjligheter till olika skjutställningar och användandet av olika stöd.

Hur lång ska Skjutkäppen vara?

Käppen är 161 centimeter lång och specialbeställd. Längden motsvarar avståndet mellan näsan och marken för att ge den bästa anläggningen med bössan. Som en extra fin detalj finns en liten kompass infälld på insidan på ett ben.

Hur går Älgprovet till?

För att bli godkänd behöver alla fyra skotten ha träffat inom älgens träffområde, alltså tillräckligt nära hjärt- och lungområdet för att ha varit dödligt. För att klara det praktiska högviltsprovet krävs att tre av nio serier är godkända.

Vart ska man hålla på älgen?

Lägg i stället älgen på hårkorsets horisontala balk, med korset bakom älgen. Gå ikapp och bry dig inte om något annat än att hålla höjden.

Var träffa älg?

Fakta om älgen Att träffa älgarna i Glasrikets Älgpark,ett möte med Europas största landlevande djur är en mäktig upplevelse. Älgen har funnits på jorden i ca två miljoner år.

Vad är Högviltsprovet?

Det praktiska högviltprovet/kulgevär ska vara utformat som respektive jägarorganinsations älgskytteprov och innehålla. Vid provtillfället får provtagaren maximalt skjuta 9 st. 4-skottsserier på älgbanan. Av dessa 9 serier måste minst 3 serier vara godkända för att provet ska bli godkänt.

Relaterade inlägg: