Vilka hjulbultar?

Innehållsförteckning

Vilka hjulbultar?

Vilka hjulbultar?

Det som avgör antalet är hur navet ser ut. Det vanligaste på personbilar är att man skall ha fyra eller fem hjulbultar med 17 – 21 millimeters storlek. Att ha rätt bultar är avgörande för att däcket sitter korrekt fast. Fel storlek gör att däcket kan lossna eller att hjulhuset skadas.

Var köpa hjulbultar?

Vi har hjulbultar, låsbultar, slingerbultar, pinnbultar och hjulmuttrar till din bil! Vi tillhandahåller bultar och muttrar till de allra flesta bilmodeller.

Vilket moment hjulbultar?

De flesta biltillverkare rekommenderar att däcken dras med 1 Nm och anledningen till att en del verkstäder drar åt lite hårdare är kunderna ska slippa jobbet med att efterdra bultarna.

Vad menas med flytande Kona?

Hjulbultar med flytande kona används då man vill använda fälgar med snarlika bultmönster. ... x använda 5x114 fälgar på en bil med bultmönster 5x112. Med våra hjulbultar kan man ändra bultmönstret upp till 3mm i skillnad. Den flytande konan har 60 graders lutning och anpassad för aluminiumfälgar.

Kan man ha för långa hjulbultar?

Användning av felaktiga hjulbultar. För långa bultar kan störa andra delar och riskerar att däcken låser sig. För korta bultar riskerar att inte ha ett tillräckligt bra fäste i fälgen. Om man använder dessa ökar risken att man skulle skada gängorna eller hålet för montering.

Hur hårt ska hjulbultarna dras åt Volvo?

Viktigt. Hjulskruvarna ska dras åt med 140 Nm (103 fotpund). Vid alltför hård eller lös åtdragning kan skruvförbandet skadas.

Relaterade inlägg: