Hur funkar IMD?

Innehållsförteckning

Hur funkar IMD?

Hur funkar IMD?

IMD står för Individuell mätning och debitering. Det innebär att vi mäter och debiterar förbrukningen av varmvatten och/eller hushållsel på lägenhetsnivå. På sätt betalar du som hyresgäst bara för din faktiska förbrukning. Redan idag betalar du för varmvatten via hyran.

Vad är IMD mätning?

Individuell mätning och debitering, IMD, innebär att uppvärmning och tappvarmvatten mäts separat på lägenhetsnivå och att kostnaden separeras från varmhyran i flerbostadshus. Regeringen har beslutat att krav på IMD värme enbart gäller i de flerbostadshus som har sämst energiprestanda.

Varför IMD?

IMD skapar rättvisa då varje hushåll får stå för sin egen energiförbrukning vilket också höjer boendestandarden då man själv är med och påverkar sina kostnader och även kan välja vilken temperatur man vill ha hemma.

Hur mycket varmvatten förbrukar man lägenhet?

Normalvärdet, det vill säga den mängd varmvatten som en genomsnittlig lägenhet antas förbruka per år, baseras på antalet rum i lägenheten. För en etta antas förbrukningen motsvara 20 m3/år, en tvåa har 30 m3/år, en trea har 40 m3/år och så vidare.

Relaterade inlägg: