Vad kostar det att gå juristprogrammet?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att gå juristprogrammet?

Vad kostar det att gå juristprogrammet?

En student från ett utomeuropeiskt land som vill plugga juridik i Lund får betala 130.000 kronor per termin. En hel juristutbildning kostar därmed 585.000 kronor för dessa studenter. Det är ännu dyrare att studera naturvetenskapliga ämnen.

Vad ingår i juristprogrammet?

Juristprogrammet avslutas med ett examensarbete om 30 högskolepoäng. Programmet består av en grundnivå (termin 1-6) och en avancerad nivå (termin 7-9). På termin 1 studeras Rättens grunder, innefattande civilrätt, straffrätt och processrätt på grundläggande nivå samt statsrätt och allmän avtalsrätt.

Hur många år pluggar man till jurist?

Juristprogrammet leder till en yrkesexamen, en så kallad juristexamen, är 270 högskolepoäng eller 4,5 års heltidsstudier. Andra juridiska utbildningsprogram omfattar heltidsstudier på minst 3 år (180 högskolepoäng) för en kandidatexamen.

Hur länge läser man juristprogrammet?

Om utbildningen Programmet är på 270 högskolepoäng, vilket motsvarar 4,5 års heltidsstudier. Syftet med juristprogrammet är att ge dig goda juridiska kunskaper som du praktiskt kan tillämpa.

Kan man få gratis juridisk hjälp?

Behöver du juridisk rådgivning kan du få hjälp av advokatjouren. Det är en kostnadsfri service där advokater hjälper dig med en första genomgång av ditt problem. Under cirka 15 minuter får du råd om vart du ska vända dig för att eventuell fortsatt hjälp.

Relaterade inlägg: