Vilken lavendel blir högst?

Innehållsförteckning

Vilken lavendel blir högst?

Vilken lavendel blir högst?

Fjärilslavendel och skärmlavendel Lavandula angustifolia är härdigast och den arten som lämpar sig bäst i Sverige.

Hur länge blommar lavendel?

Färger: Oftast är blommorna ”lavendelblå” eller blå i andra nyanser, men finns även i vitt och rosa. Säsong: Högsäsong under april – augusti, men finns både tidigare och senare. Växtplats: Både i kruka och rabatt trivs lavendel bäst på solig plats och i kalkrik, gärna lite sandig och mager jord.

Var kan jag köpa lavendel?

Det är blommorna man använder (inte bladen). Torkad lavendel brukar man kunna köpa i knippen i blomseraffären eller hos Plantagen, Växus elle liknande. Ni som odlar själva , plocka blommorna en solig dag då blommorna är "torra", bunta ihop och häng dom gärna upp och ned för att torka (gärna i ett fönster).

Vilken Lavendelsort?

Välj rätt sort 'Munstead' är också den härdigaste sorten och lämpar sig därför bra för skandinaviskt klimat. Ska du plantera en lavendelhäck är detta en pålitlig sort. En annan känd sort är 'Hidcote Blue', som är intensivt blå i blomman, och har något mindre kraftigt växtsätt, vilket många tycker är trevligt.

Är all lavendel flerårig?

Doften av lavendel är svårslagen. ... Lavendel är en flerårig halvbuske med blålila, mörkblå, vita eller rosa blommor.

Kan man Fröså lavendel?

Lavendel går utmärkt att odla från frö. Förkultivera inomhus på våren. Med extra belysning kan du så lavendel redan i januari. i fuktig såjord, täck fröerna med ett tunt lager jord och täck sådden med ett ventilerat lock i hårdplast eller plastpåse med hål i.

Kan man äta all lavendel?

Plocka efter användningsområde När du vill använda lavendel i matlagningen eller göra doftpåsar av den så ska du plocka blommorna när de är helt utslagna, det är då som de har som mest eterisk olja i sig. Om du däremot vill torka blommorna för dekoration så är det bäst att plocka dem innan de har slagit ut.

Kan man röka lavendel?

LAVENDER Denna berömda och terapeutiska ört är lättillgänglig och finns i många trädgårdar över hela världen. ... Rökning av lavendel rapporteras möjligen hjälpa till med nervositet och sömnlöshet och kan ge en mjukare rökupplevelse.

Relaterade inlägg: