Får jag hyra ut min parkeringsplats?

Innehållsförteckning

Får jag hyra ut min parkeringsplats?

Får jag hyra ut min parkeringsplats?

En garageplats går att hyra ut i andra hand, precis som en bostadslägenhet. Mats Lindahl är jurist på Hyresgästföreningen, och berättar att de regler som gäller för andrahandsuthyrning av en bostadslägenhet också gäller för en garageplats, det vill säga ett ställe med väggar och tak där ett fordon kan parkeras.

Hur kan man hyra parkeringsplats?

Man kan inte kräva tillgång till en parkeringsplats när man hyr en bostad. Men ofta kan hyresvärdar erbjuda hyresgästerna parkeringsplatser. Det vanliga är då att man får ställa sig i en kö för en plats. Ofta skrivs ett särskilt avtal för parkeringsplatsen, vid sidan av hyresavtalet för bostaden.

Hur mycket kostar parkering i månaden?

Förutom bensin och andra driftkostnader pungar var tredje hyresgäst ut med 300 kronor eller mer per månad i parkeringsavgift, enligt undersökningen (se ruta till vänster). På ett år blir det nästan en månadshyra, 3 600 kronor. Nu är det inte alla som lägger ned tusenlappar på sin parkering.

Vad är en parkeringsplats?

Parkering definieras av trafikförordningen som att stanna ett fordon av varje annan orsak än att lasta eller lossa gods, att ta upp eller lämna av passagerare, eller för att trafiksituationen kräver det. ... En plats avsedd för parkering av flera fordon, med eller utan parkeringsrutor, kallas parkeringsplats.

Relaterade inlägg: