Vad kostar Sjuksköterskelegitimation?

Innehållsförteckning

Vad kostar Sjuksköterskelegitimation?

Vad kostar Sjuksköterskelegitimation?

Svensk utbildning Du som har svensk sjuksköterskeexamen ska ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen. Ansökningsavgiften är 870 kronor och handläggningstiden är cirka tre veckor.

Vem ger ut läkarlegitimation?

Läkarlegitimation i Sverige[redigera | redigera wikitext] Läkarlegitimation är ett intyg som utfärdas av Socialstyrelsen till den läkare som tagit läkarexamen, fullgjort allmäntjänstgöring samt besitter "sådana personliga egenskaper" som yrkesutövningen kräver.

Hur lång tid tar det att få läkarlegitimation?

Men sedan den första juni 2017 kan man ansöka om sin legitimation via en e-tjänst på Socialstyrelsens hemsida. För dem utanför EU/EES tar det två månader tills de får sitt första beslut, förr kunde det ta upp till 18 månader, enligt statistiken.

Hur mycket kostar examen?

Det kostar 1 500 kronor att ansöka om en lärar- eller förskollärarlegitimation. Du som har en examen som är utfärdad före den behöver dock inte betala någon ansökningsavgift. När Skolverket har registrerat din ansökan skickar vi en bekräftelse. Där får du veta hur du ska betala ansökningsavgiften till oss.

Vad kostar Förskollärarlegitimation?

Avgift för att ansöka om lärarlegitimation eller förskollärarlegitimation. Det kostar 1 500 kronor att ansöka om en lärarlegitimation eller förskollärarlegitimation.

Hur får man läkarlegitimation?

Du som har en svensk läkarexamen och har utfört allmäntjänstgöring kan ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen. Ansökningsavgiften är 2 900 kronor och handläggningstiden är cirka tre veckor. Din ansökan kan göras antingen digitalt eller via post och ska innehålla kopior på: Ditt examensbevis.

Relaterade inlägg: