Är lärkträ underhållsfritt?

Innehållsförteckning

Är lärkträ underhållsfritt?

Är lärkträ underhållsfritt?

Lärkträ är underhållsfritt. Det är ingen mening mmed att stryka på olja eller impregneringsvätska på en panel. Om man vill ha en färg går det naturligtvis att måla men färgen tränger in sämre i lärk än i fura.

Var köper man lärkträ?

Köp Sibirisk lärk på HORNBACH.se.

Hur bra är sibirisk lärk?

Sibirisk lärk är ett ljust träslag som klarar sig naturligt bra mot röta tack vare den stora andelen kärnved. Ytan är hård och passar bra i miljöer där ytan kommer utsättas för hårt slitage.

Vad används lärken till av människor?

De lärkar som är mest intressanta för Sverige är hybridlärk och sibirisk lärk. Lärken passar som alternativ till gran på goda och medelgoda marker. De lärkar som är mest intressanta för Sverige är hybridlärk (Larix europaea x leptolepis) i södra Sverige och sibirisk lärk (Larix sibirica) i norra Sverige.

Vad kostar sibirisk lärkträ?

Hyvlat virke av äkta sibirisk lärk ifrån Irkutsk län, Sibirien. Ring för aktuell info om pris & lagerstatus. 21 x 45 28:- Läkt. 39:- Tunnare trall, funkar fint även till fasad.

Hur länge håller lärkträ?

När den sibiriska lärken avverkas, är träden mellan 1 år gamla. De färdiga och förarbetade kvaliteterna består i princip av 100 % kärnträ, som ytterligare stärker hållbarheten. Sibirisk lärk håller år efter år – med rätt behandling.

Hur länge håller sibirisk lärk?

ex. trall, altan eller fasad. Den främsta fördelen med Sibiriskt lärkträ är att det är ett material som naturligt stöter ifrån sig fukt och röta. Det betyder att du inte behöver underhålla och behandla detta virke särskilt mycket, i jämförelse med andra byggvirken.

Hur länge håller Lärk?

Hållbart. En fasad av sibirisk lärk är hållbar, tack vare lärkens naturliga impregneringsprocess som sker under dess tillväxt. Därför behöver din fasad minimalt med underhåll och den håller år efter år oavsett väderförhållanden.

Relaterade inlägg: