Vilken malariaprofylax?

Innehållsförteckning

Vilken malariaprofylax?

Vilken malariaprofylax?

Exempel på läkemedel som kan förebygga eller behandla malaria är: atovakvon och proguanil, till exempel Malarone, Malarone Junior och Malastad. läkemedel som innehåller det verksamma ämnet doxycyklin, till exempel Doxyferm. klorokinfosfat.

Finns vaccin för malaria?

Malariamedel och vaccin Det finns i dagsläget bara ett godkänt vaccin mot malaria, Mosquirix, men det är inte tillgängligt i Sverige.

Hur kan man bota malaria?

Behandling. Det är mycket viktigt att du får snabb behandling med läkemedel mot malaria. Du behöver oftast vård på sjukhus.

Vad kostar malariaprofylax?

Den vanligaste malariaprofylaxmedicinen vid kortvarig vistelse i malariaområde är Malarone från GlaxoSmithKline. Den består av två gamla malariamediciner, atovakvon och proguanil, sammanslagna. Den saluförs i paket om 12 tabletter till en kostnad av 342 kr.

Vad är Plasmodier?

Plasmodium är ett släkte protister som sprids med myggor till olika värddjur. Här återfinns bland annat de arter som hos människan ger upphov till malaria. Plasmodierna sprids genom blodsugande myggor.

Vad är kinin bra för?

Kinin, framför allt känt som behandling för malaria, har även i decennier använts som behandling vid idiopatiska muskelkramper, det vill säga kramper utan känd orsak.

Relaterade inlägg: