Vad kostar influensavaccin i Halland?

Innehållsförteckning

Vad kostar influensavaccin i Halland?

Vad kostar influensavaccin i Halland?

Nytt för i år är att Folkhälsomyndigheten rekommenderar att dessa prioriterade grupper får gå först, vilket innebär att övriga allmänheten i Halland erbjuds vaccination först från den 1 december. För dem kostar vaccinationen som tidigare 280 kr.

Vad heter årets influensavaccin?

Årets influensavaccin innehåller följande fyra stammar: A/Victoria/2570/2019 (H1N1)pdm09. A/Cambodia/e0826360/2020 (H3N2) B/Washington/02/2019 (B/Victoria) B/Phuket/3073/2013 (B/Yamagata)

När börjar man vaccinera i Halland?

Vaccination för barn 12-15 år Sedan vecka 41 erbjuds barn och unga som är 12-15 år successivt vaccination mot covid-19. Vaccinering sker på skolorna i Halland. Skolan informerar om när det är dags för vaccination och var på skolan den kommer att ske.

Kan man få influensavaccin på apoteket?

Vaccinering mot influensa Symtom på influensa är hög feber, huvudvärk, ont i halsen och torrhosta. Man insjuknar snabbt känner sig ofta mycket sjuk, trött, frusen och har ont i musklerna. Vaccinera dig i förebyggande syfte mot årets influensa via Doktor24 och Apoteket.

Hur länge mellan influensavaccin och Covid vaccin?

Det är bara vaccinet mot influensa som du kan ta samtidigt som du vaccinerar dig mot covid-19. Du ska inte ta något annat vaccin en vecka före eller efter att du vaccinerat dig mot covid-19. Det beror bland annat på att det ska gå att skilja på eventuella biverkningar från vaccinen.

Relaterade inlägg: