Är det dåligt att läsa på komvux?

Innehållsförteckning

Är det dåligt att läsa på komvux?

Är det dåligt att läsa på komvux?

Det tar lång tid. Och det är mycket tveksamt att komvux ger plats på kurser som du inte behöver läsa ... men som svar på din fråga: det är aldrig dåligt att läsa; får man möjlighet ska man läsa - det finns inga nackdelar i att kunna mer eller i att ha fler betyg.

Hur gammal måste man vara för att få läsa på komvux?

En vuxen är behörig att delta i komvux på gymnasial nivå från och med den 1 juli det år hen fyller 20 år.

Hur många poäng kan man läsa på Komvux?

komvux behöver du läsa 20 poäng per vecka för att rätt till studiemedel för heltidsstudier. Om du läser i 18 veckor innebär det att du måste läsa 360 poäng för att fullt studiemedel. Folkhögskolan har inget poängsystem. Där räknas i stället antalet timmar som skolan har planerat.

Kan man läsa på Komvux och högskola samtidigt?

Ja, det är upp till dig hur mycket du vill plugga så det kan du göra så länge det gäller olika skolformer tex. Universitet och Komvux.

Vad kostar en prövning på Komvux?

  • Vad kostar det att göra en prövning på komvux? Komvux brukar ta ut en avgift för prövning på max 500 kronor per kurs. Du kan dock inte få studiemedel när du pluggar inför en prövning.

Vem är behörig att delta i Komvux?

  • Vuxna är behöriga att delta i komvux på gymnasial nivå från och med den 1 juli det år de fyller 20 år. Det gäller under förutsättning att de uppfyller alla dessa kriterier: De är bosatta i Sverige. De har inte de kunskaper som utbildningen erbjuder. De har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Hur får du slutbetyg från Komvux?

  • Slutbetyg från komvux får du om du inte har slutbetyg sedan tidigare och uppfyller följande krav: Du ska ha fått minst godkänt betyg i ämnena Svenska (alternativt Svenska som andra språk), Engelska, Matematik och Samhällskunskap. Övriga kurser som eventuellt ska ingå i slutbetyget kan du bestämma själv.

Relaterade inlägg: