Får vem som helst hyra ut personal?

Innehållsförteckning

Får vem som helst hyra ut personal?

Får vem som helst hyra ut personal?

Uthyrningslagen gäller arbetstagare som är anställda av bemanningsföretag i syfte att hyras ut till kundföretag för arbete under kundföretagets kontroll och ledning.

Vad gäller vid utlåning av personal?

För att det ska betraktas som utlåning är det emellertid avgörande att lön och andra er- sättningar fortsätter att utgå från arbetsgivaren som i sin tur fakturerar mottagande myn- dighet. Ett samarbetsavtal mellan myndigheterna ska även i det här fallet upprättas.

Kan man hyra ut sig själv?

Ordet bemanningsföretag för kanske tankarna till stora vårdbolag som hyr ut personal till landstingen. Men ett bemanningsföretag kan hyra ut en enda person – dig själv! Det är egentligen bara när du ska beskriva din verksamhet för att få en så kallad SNI-kod som ordet bemanningsföretag är viktigt.

Kan min arbetsgivare hyra ut mig?

I ditt fall kan det röra sig om en omplacering genom att arbetsgivaren vill flytta dig till en annan arbetsplats genom att låna ut dig. ... Det kan dock argumenteras för att det krävs ditt samtycke om det saknas ett naturligt samband med arbetsgivarens verksamhet. Det kan vara så att det strider mot din anställningsavtal.

Hur tjänar man pengar på bemanning?

Ett bemanningsföretag tar alla kostnader för sina anställda men tjänar också pengar då man hyr ut personal och konsulter. I de fall man ska driva ett bemanningsföretag är det en god ide att göra det som aktiebolag.

Relaterade inlägg: