Hur är det att jobba på gymnasiesärskolan?

Innehållsförteckning

Hur är det att jobba på gymnasiesärskolan?

Hur är det att jobba på gymnasiesärskolan?

Efter att ha gått ut gymnasiesärskolan är det bara 22 procent som får ett vanligt jobb. ... En stor del av eleverna som går ut gymnasiesärskolan varken jobbar eller studerar. Hela 24 procent av eleverna står utan jobb eller studier. Det är en mycket högre siffra än för dem som har gått på en vanlig gymnasieskola.

Hur blir man Särskolelärare?

Kort om kraven för att bli behörig Särskolelärare: För att Skolverket ska kunna utfärda lärarlegitimation för en Särskolelärare, krävs att man har Grundlärarexamen mot grundskolans tidigare år + Speciallärarexamen med inriktning på utvecklingsstörning / funktionsvariationer.

Vad gör man på en särskola?

Särskolan är en egen skolform vilken är till för de elever som inte bedöms nå upp till grundskolans kunskapsnivå på grund av att de har en intellektuell funktionsnedsättning....Träningsskolans kursplan bygger på fem ämnesområden :

  • kommunikation.
  • verklighetsuppfattning.
  • motorik.
  • vardagskunskaper.
  • estetisk verksamhet.

Hur mycket tjänar en särskola?

41 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad händer efter Särgymnasiet?

När du har gått ut gymnasiesärskolan har du lite olika alternativ till jobbmöjligheter. Har du haft praktik under gymnasietiden kanske det finns en chans att du kan få ett jobb där. Vill du fortsätta gå i skolan kan du välja att gå på vuxenutbildning, särvux, folkhögskola eller yrkeshögskola.

Vad händer efter gymnasiesärskolan?

Gymnasiesärskolan samarbetar med både arbetsförmedlingen och LSS-handläggare* för att planera vad du ska göra efter skolan. Vill du fortsätta dina studier efter gymnasiesärskolan, kan du välja att gå på vuxenutbildning, särvux, folkhögskola eller yrkeshögskola.

Relaterade inlägg: