Är det svårt att jobba med IT?

Innehållsförteckning

Är det svårt att jobba med IT?

Är det svårt att jobba med IT?

Alla är medvetna om att rekrytering är på väg att bli det enskilt största problemet inom it, om det inte redan är det. Det är helt enkelt väldigt svårt att få tag på folk inom vissa nischer. ... Arbetsgivarna inom it erbjuder för tråkiga arbetsplatser för att locka unga människor att utbilda sig inom området.

Vad krävs för att bli IT?

IT-tekniker kan ha olika utbildningsbakgrund. Det finns de som är självlärda, men idag är det vanligare att du behöver ha någon form av eftergymnasial utbildning för att få anställning. Bra grundutbildning finns på El- och energiprogrammet, inriktning Dator- och kommunikationsteknik.

Hur är det att jobba som IT-konsult?

En IT-utbildning på grundnivå på högskola/universitet omfattar 3 år på heltid,180 hp, för att kunna ta ut en kandidatexamen. Du kan också läsa ett ingenjörsprogram med inriktning på data och IT. Dessa utbildningars styrka är att du får förståelse kring hur hårdvaran fungerar.

Vill jobba med IT?

Kompetens inom IT efterfrågas i nästan alla branscher och det finns många olika yrken att välja mellan. Några av de vanligaste arbetsuppgifter är utveckling av programvara, system och hårdvara, datadrift, underhåll av system, utbildning av användare, projektledning, planering av IT-stöd och driftsäkerhet.

Relaterade inlägg: