Vad kostar det att bli bartender?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att bli bartender?

Vad kostar det att bli bartender?

Priset varierar, men ligger vanligtvis på mellan 10 000-30 000 kronor. Det varierar beroende på vad som ingår i bartenderutbildningen, som exempelvis boende och flygresa.

Hur gammal måste man vara för att jobba i en bar?

Svar:Det finns ingen lagreglerad ålder för när man får servera alkohol. I alkohollagen 3 kap 6 § står att den som inte har fyllt 20 år inte får bedriva näringsverksamhet som innefattar försäljning av alkohol.

Hur blir man en bra bartender?

För att kunna arbeta som bartender bör man ha serveringsutbildning. Grundläggande utbildning inom restaurangområdet finns inom gymnasieskolan på Hotell- och restaurangprogrammet. Inom Yrkeshögskolan kan det finnas YH-utbildningar till bartender. Utbildningar kan också finnas inom Komvux.

Är det lätt att få jobb som bartender?

Framtidsutsikter för bartender Bartenderyrket har en låg snittålder då många unga arbetar som det och det är många som lämnar yrket för att arbeta med andra jobb. Detta medför att det är i dagsläget en liten konkurrens om jobben då det finns ett behov av bartendrar.

Får en 15 åring servera alkohol?

18-ÅRSGRÄNS Det är inte tillåtet att servera alkoholdrycker på restau rang till någon som är under 18 år. Gästen måste kunna styrka sin ålder. Är du tveksam ska du begära legitima tion. Det är den som serverar som är ansvarig, även om värdar kontrollerar legitimation i entrén.

Vad krävs för att jobba som bartender?

Oftast behövs det ingen specifik utbildning för att arbeta som bartender då många arbetsplatser utbildar sin personal direkt på plats, men vissa restauranger och barer kräver en serveringsutbildning. Passande gymnasieutbildningar är de olika inriktningarna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Relaterade inlägg: