Vad krävs för att få svensk läkarlegitimation?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att få svensk läkarlegitimation?

Vad krävs för att få svensk läkarlegitimation?

Det finns tre olika vägar för svensk legitimation:

  • Vägen till legitimation via kunskapsprov. ...
  • Vägen till legitimation via kompletterande utbildning Du kan även gå en kompletteringsutbildning, oftast under ett år, som ger dig behörighet att söka allmäntjänstgöring (AT).

Vad jobbar läkare med i Sverige?

  • Vad jobbar läkare med? Det finns idag ca 43 000 yrkesverksamma läkare i Sverige. Varje år utexamineras ca 1300 läkare från de sju universitet i Sverige som har läkarutbildning. Ca 2800 svenska studenter läser dessutom till läkare på utländska universitet.

Vad krävs för att bli läkare?

  • Läkarutbildning – för dig som vill bli läkare För att bli läkare behöver du höga betyg eller ett högt högskoleprovresultat. Det finns också läkarutbildningar utomlands där det är lättare att komma in. Läkarutbildningen är lång och därefter krävs det AT-tjänst innan du får en legitimation.

Vad är en läkares specialisering?

  • De flesta läkare undersöker, ställer diagnoser och behandlar patienter. De informerar anhöriga och upplyser om eventuella biverkningar av mediciner och behandlingar. Man väljer att specialisera sig inom ett område, till exempel kirurgi, ortopedi eller psykiatri.

Hur avläggs läkarexamen i Sverige?

  • Läkarexamen avläggs i Sverige efter fem och ett halvt års fullgjorda studier på läkarprogrammet vid något av de sju lärosäten där utbildningen ges: universiteten i Göteborg, Linköping, Lund, Umeå, Uppsala och Örebro samt Karolinska institutet i Solna.

Relaterade inlägg: