Hur många mil för att klara Vasaloppet?

Innehållsförteckning

Hur många mil för att klara Vasaloppet?

Hur många mil för att klara Vasaloppet?

Vasaloppets vintervecka 2022 Samtliga lopp körs i Vasaloppsspåret i Vasaloppsarenan, den nio mil långa natursköna arenan mellan Sälen och den välkända målportalen i Mora. Det första loppet den första fredagen är Vasaloppet 30 från Oxberg till Mora. På lördag är det Tjejvasan som körs samma sträcka som Vasaloppet 30.

Hur ska jag träna inför Vasaloppet?

Tre till fyra dagar före loppet kan du lägg in ett kortare intervallpass och sedan köra lätta återhämtningspass i anslutning till loppet. Skaffa dig erfarenhet genom att delta i seedningslopp. Lär dig vad du kan träna dagarna före, vilket näringsintag som passar, och hur du bäst lägger upp loppet.

Hur lång tid tar det att åka Vasaloppet?

Maxtid. Du får vara ute i spåret i maximalt 15 timmar. Läs mer under Reptider på sidan Under loppet.

Hur långt är Vasaloppet exakt?

Vasaloppet är världens största långlopp på skidor. Traditionen är lång och hundratusentals skidåkare har kämpat sig fram i Vasaloppsspåret sedan starten 1922. För att klara av utmaningen på 90 km krävs kontinuerlig träning och noggranna förberedelser. Åkstilen är klassisk och naturupplevelsen magisk.

Hur många mil innan Halvvasan?

En tumregel är att du behöver åka minst 35-40 mil längdskidor för att klara Vasaloppet första gången på ett ”behagligt” sätt, men det går att klara loppet med betydligt mindre träning.

Hur lång tid tar Vasaloppet för en motionär?

I mål. Jag måste säga att jag är sanslöst imponerad av alla er motionärer som tar er igenom Vasaloppet på allt från 5 timmar till 15 timmar.

Hur mycket måste man träna inför Vasaloppet?

2-3 styrketräningspass på gymmet á 45min. Jag försöker att få in två längre sträckor sista månaden gärna i någon tävling som är cirka 40 km. Är du motionär rekommenderar jag cirka 5 timmars träning per vecka inför Vasaloppet.

Är det jobbigt att åka Vasaloppet?

Vasaloppet är tufft på grund av sin längd, helt klart. Att sista biten är lättåkt är skönt eftersom jag brukar vara i akut behov vila (som jag inte får) efter 5-6 mil efter "hård" satsning i början. Det känns som om jag tar det lugnt i början men inte tillräckligt i efterhand.

Vilka orter går Vasaloppet förbi?

Längs vägen från Sälen till Mora ringlar sig Vasaloppsspåret genom skogar, över myrar, förbi vattendrag, byar och fäbodar. Namn som Mångsbodarna, Oxberg och Eldris är i dag välkända och utgör bland annat platsen för viktig energipåfyllning under loppen, men antalet har genom åren förändrats.

Relaterade inlägg: