Vad saknas i CISG?
Vad saknas i CISG?
CISG innehåller inga bestämmelser om leveransklausuler, se 7 § 3 st. Köplagen. CISG innehåller inte heller bestämmelser om rättsläget vid konkurs, avbeställningsrätt för köparen, rättsverkan av faktura, öppet köp och dröjsmålsränta.
Vad gäller vid avtal om internationella köp mellan företag?
Vid köp mellan näringsidkare råder det avtalsfrihet enligt 3 § köplagen. ... I aktuellt fall vägrar köparen att uppfylla sin del vilket utgör en form av kontraktbrott på ert avtal. Köparen har en skyldighet att betala för varan enligt de villkor ni har kommit överens om i avtalet, se Art. 53 och 59 CISG.
När ska CISG tillämpas?
CISG har inkorporerats i svensk rätt som lagen om internationella köp. Konventionen tillämpas främst på avtal om köp av varor mellan parter som har affärsställen belägna i skilda stater. Om parterna alltså avtalat att svensk lag ska tillämpas på avtalet är det lagen om internationella köp som blir tillämplig.
Hur tillämpas Cisg?
Lag (1987:822) om internationella köp (CISG) är tillämplig på avtal om köp av varor mellan parter, vilkas affärsställen är belägna i skilda stater som båda är anslutna till FN (artikel 1). Den är normalt inte tillämplig när en vara köps för personligt bruk eller för köparens familj eller hushåll (artikel 2).
Vad ska finnas med på ett kontrakt?
Skäliga villkor i avtalet Avtalsvillkoren som du erbjuder konsumenter måste vara skäliga. Det innebär bland annat att de följer de lagar och regler som finns. Avtalslagen och avtalsvillkorslagen är de centrala lagarna du behöver ha koll på när du utformar dina avtal.
Vad är ett bra avtal?
* Avtalet ska vara tydligt och enkelt Avtalet bör vara tydligt formulerat och enkelt att förstå så att det inte råder någon tveksamhet kring vad ni har kommit överens om. Ni bör därför försöka hålla er till ett enkelt och konsekvent språk samt undvika krångliga och svävande formuleringar som skapar oklarhet.