Måste man ha godkänt i Matte 4?

Innehållsförteckning

Måste man ha godkänt i Matte 4?

Måste man ha godkänt i Matte 4?

Du kommer i så fall få Examensbevis med F i Matte 4. ... Angående om man "måste" ha Matte 4 - så beror det på: i fall man vill söka till Civilingenjör, då måste man det - för annars är man obehörig (eftersom godkänt betyg i Matte 4 krävs för Särskild behörighet till vissa utbildningar däribland till Civilingenjör).

Vilka utbildningar kräver Matte 4?

Det är inte så många utbildningar som kräver matte 4 inom teknikområdet. Det kan vara civilingenjör som du skriver och mattelärare. För exempelvis Högskoleingenjör så räcker matte 3. Sedan är det också en del naturvetenskapliga utbildningar som apotekare, läkare och biolog.

Kan man läsa matte 3 och 4 samtidigt?

Hej, Matte 4 bygger på matte 3 så därför måste man avsluta matte 3 innan man kan fortsätta till matte 4. Om du vill vara med på lektionerna utan att gå kursen så måste du fråga din skola om detta är möjligt.

Är det svårt med fysik 2?

Fysik 1 tyckte jag var väldigt svårt (nu tycker jag att fysik 2 också är väldigt svårt), det fanns delar i fysik 1 som var lätta men det mesta tyckte jag var otroligt svårt. Jag försökte verkligen läsa och förstå, men sen på proven så gick det inte så där jättebra. Trots att jag har lagt tid och pluggat.

Vilka utbildningar kräver historia?

på alla de högskoleförberedande gymnasieprogram, förutom Teknikprogrammet, är kursen historia 1b obligatorisk. På yrkesprogrammen och på teknikprogrammet kan man ofta läsa his 1a2 också och på så sätt få samma behörighet som kursen his 1b ger. polisutbildningen.

Relaterade inlägg: