Hur många poäng krävs för Yrkeshögskola?

Innehållsförteckning

Hur många poäng krävs för Yrkeshögskola?

Hur många poäng krävs för Yrkeshögskola?

För att du ska kunna få en examen inom Yrkeshögskolan måste du läsa en yrkeshögskoleutbildning som är minst ett år lång (200 YH-poäng). Om utbildningen är kortare än ett år får du istället ett utbildningsbevis. Det finns två olika examina inom yrkeshögskolan, yrkeshögskoleexamen eller kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

När kan man söka YH-utbildningar?

Sista ansökningsdatum varierar men på många utbildningar är det 15 maj som gäller. Än finns chansen att få plats på en utbildning som startar i höst! Dels har många utbildningar inte passerat sista ansökningsdatum ännu, dels tar många skolor emot sena ansökningar.

Hur funkar YH-antagning?

Sökande ansöker och laddar upp de underlag som krävs för era utbildningar. Ansökan kan göras med mobiltelefon, läsplatta eller dator. Det är också möjligt att ta emot ansökningar med post som ni själva lägger in i yh-antagning.se.

Är det svårt att komma in på YH-utbildningar?

Är det svårt att komma in på utbildningen? Det beror på hur många som söker. Vissa utbildningar är mer populära än andra och då är det lite svårare. Om det är många som söker så kallar vi i vissa fall till urvalstest.

Hur många gymnasiepoäng behövs för Yrkeshögskola?

Kraven för grundläggande behörighet är gemensamma för alla Yh-utbildningar. Du har grundläggande behörighet om du uppfyller något av följande: Du har slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt på minst 2 250 gymnasiepoäng.

Relaterade inlägg: