Kan man läsa fristående kurser för att bli kriminolog?

Innehållsförteckning

Kan man läsa fristående kurser för att bli kriminolog?

Kan man läsa fristående kurser för att bli kriminolog?

Hos oss kan du välja om du vill läsa ett färdigt program eller bygga din egen kandidatexamen av fristående kurser. Oavsett om du läser genom fristående kurser eller program leder det fram till samma examen, en kandidatexamen med kriminologi som huvudområde.

Vad är en kriminolog?

  • En Kriminolog är en brottsundersökare och arbetar med att förstå varför ett brott har begåtts. En Kriminolog arbetar med att ta fram beskrivningar till anledningar om varför brott begås och vad som skapat den särskilda händelsen. Kriminologer bistår även polisen och andra i utredningar där särskild kompetens inom kriminologi efterfrågas, ...

Vad är utbildningen för kriminologer i Sverige?

  • Kriminologer utbildas i Sverige på högskolenivå och det finns olika vägar att gå: antingen söker man till Kriminologiprogrammet eller läser fristående kurser som man sedan ofta sätter ihop till en kandidatexamen.

Vad innebär studierna vid kriminologiprogrammet?

  • Studierna vid Kriminologiprogrammet bedrivs på helfart vilket innebär att du studerar på heltid, vilket motsvarar 40 timmar/vecka. Utbildningen sker alltså på campus och ges inte på distans. Inom dessa 40 timmar ryms lärarledd tid på campus i form av föreläsningar och seminarier ungefär 3 ggr/vecka.

Relaterade inlägg: