Hur mycket får jag dra med min bil?

Innehållsförteckning

Hur mycket får jag dra med min bil?

Hur mycket får jag dra med min bil?

Du har rätt att köra en personbil eller lätt lastbil med en totalvikt av högst 3 500 kg. Du får dra en lätt släpvagn som väger högst 750 kg i totalvikt. Du får även dra släpvagnar som väger mer än 750 kg i totalvikt, förutsatt att bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt inte överstiger 4 250 kg.

Får man dra biltransport?

Du har rätt att köra en personbil eller lätt lastbil med en totalvikt på högst 3 500 kilo. Du får dra en släpvagn som väger högst 750 kilo i totalvikt. Du får dra en släpvagn som väger mer än 750 kilo i totalvikt, förutsatt att bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt inte överstiger 3 500 kilo.

Hur långt får du köra med släpvagn?

  • Du får köra högst 40 km/tim med obromsad släp- eller husvagn, eller högst 80 km/tim med bromsad släp- eller husvagn eller obromsad släp- eller husvagn under vissa omständigheter. Läs mer på sidan om hastighet för släp.

Vad är ett lätt släp?

  • Vad är ett lätt släp? Generellt kan man säga att ett lätt släp har en totalvikt på högst 750 kg. Även ett släp med högre totalvikt än 750 kg kan vara lätt, så länge den sammanlagda totalvikten på släp och bil är högst 3 500 kg.

Vilken totalvikt har ett lätt släp?

  • Generellt kan man säga att ett lätt släp har en totalvikt på högst 750 kg. Även ett släp med högre totalvikt än 750 kg kan vara lätt, så länge den sammanlagda totalvikten på släp och bil är högst 3 500 kg. För att köra sådana fordonskombinationer räcker det med körkort med behörighet B.

När Kan du köra vinterdäck på släpvagn?

  • En släpvagn kan behöva vinterdäck under perioden 1 december–31 mars om det råder vinterväglag. Läs mer på sidan Vinterdäck på släpvagn. Du får köra högst 40 km/tim med obromsad släp- eller husvagn, eller högst 80 km/tim med bromsad släp- eller husvagn eller obromsad släp- eller husvagn under vissa omständigheter.

Relaterade inlägg: