Hur fungerar det att köpa bil?

Innehållsförteckning

Hur fungerar det att köpa bil?

Hur fungerar det att köpa bil?

Du är skyddad av konsumentköplagen När du köper en bil av en bilhandlare är du skyddad av konsumentköplagen. Lagen är tvingande vilket betyder att bilhandlaren inte får ge dig sämre villkor än vad lagen säger. Enligt konsumentköplagen har du till exempel alltid rätt att reklamera ett fel i tre år.

Hur fungerar det att köpa bil online?

Du kan antingen låta den återförsäljare som du ska köpa den nya bilen av lägga ett bud på din nuvarande bil. Den funktionen är integrerad i Köp Online-flödet på Wayke. Om du vill att flera handlare ska få möjlighet att lägga ett bud på din nuvarande bil kan du testa vår populära funktion för det här.

Hur köper man bil som har kredit?

Om du köper en bil via en bilhandlare så kommer bilhandlaren att se till så att kreditspärren släpps. Vid ett köp från en privatperson MÅSTE du få ett kvitto eller dokument på att säljaren har betalat av sin restskuld och att kreditspärren är hävd.

Kan man köpa bil online?

7 november släpptes en ny funktionalitet på Blocket, där kunden kan boka bilen online genom användande av en köpknapp. Kamux är mycket glada att vara en av fyra bilfirmor som får chansen att under en tre-månaders-period testa köpknapp i sina bilannonser på Blocket.

Relaterade inlägg: