Vilka villkor måste ingå i ett hyresavtal?

Innehållsförteckning

Vilka villkor måste ingå i ett hyresavtal?

Vilka villkor måste ingå i ett hyresavtal?

Hyresobjektet. Hyresobjektet skall specificeras tillräckligt noggrant. I avtalet bör anges åtminstone objektets adress, lägenhetens typ, bostadsytan samt övriga utrymmen, till vilka avtalet ger nyttjanderätt samt användningsändamålet för dessa utrymmen.

Hur ingås ett hyresavtal?

Det finns inga krav på i vilken form ett hyresavtal ska ingås, ett avtal kan således ingås både muntligt och skriftligt. Däremot ska avtalet upprättas skriftligt om någon av parterna, hyresvärden eller hyresgästen, begär detta.

På vilka olika sätt kan hyresavtal bli giltigt?

Ett hyresavtal behöver inte vara skriftligt. Även ett muntligt avtal är giltigt, liksom muntliga tillägg till ett skriftligt avtal. Men, du bör ändå undvika muntliga avtal eftersom det då kan bli svårt att bevisa vad ni har kommit överens om.

Vilka är parterna i ett hyresavtal?

Ett hyresavtal är en överenskommelse mellan två parter om rätten att nyttja ett hus, bostadslägenhet eller lokal mot en ersättning. Den som hyr ut kan vara en fastighetsägare i rollen som hyresvärd (förstahandsuthyrning) eller en person som redan hyr av någon annan (andrahandsuthyrning).

När ingår man i ett avtal?

Ett avtal är bindande när du har lämnat ett anbud som konsumenten har accepterat. Både skriftliga och muntliga avtal gäller. För att ett avtal ska vara giltigt krävs det normalt att den du ingår avtal med är över 18 år, det vill säga myndig.

När börjar ett hyresavtal gälla?

Ett avtal i allmänhet anses ingått när den ena parten har lämnat ett tydligt anbud och den andra parten har accepterat anbudet (1§ avtalslagen). Anbudet och accepterandet kan lämnas hur som helst: muntligt, skriftligt, via mail och så vidare.

Relaterade inlägg: