Vad krävs för en Dubbelkandidat?

Innehållsförteckning

Vad krävs för en Dubbelkandidat?

Vad krävs för en Dubbelkandidat?

Man kan ofta få en dubbelkandidat genom att läsa 90 hp i ett ämne och 90 hp i ett annat ämne och sedan skriva två kandidatuppsatser. Så jag om du gör C-uppsatsen i Freds- och konfliktkunskap och kan kombinera den examen med kurser från juristprogrammet är det möjligt.

Hur får man högskoleexamen?

För högskoleexamen krävs att du har 120 högskolepoäng (hp) med viss inriktning. I ett av universitetets huvudområden krävs på varandra byggande kurser om sammanlagt minst 60 hp varav 7.5 hp ska vara ett självständigt arbete.

Får inte ta examen?

Det finns ju möjlighet att dela upp arbetet men fortfarande jobba ganska självständigt. Jag rekommenderar att du jobbar vidare på detta med din psykolog och du kan även ta kontakt med vägledare och studenthälsan på ditt universitet. Försök att inte låta detta förstöra dina utbildningsmål.

Kan man ta två kandidatexamen samtidigt?

Kan man ta ut mer än en examen på samma nivå (kandidat-, magister eller masterexamen)? Det går bra för de flesta examina om du uppfyller examenskraven för två examina på samma nivå med olika huvudområden eller olika för- eller efterled (till exempel politices respektive filosofie kandidatexamen).

Relaterade inlägg: