Hur många poäng krävs för undersköterska?

Innehållsförteckning

Hur många poäng krävs för undersköterska?

Hur många poäng krävs för undersköterska?

Utbildningen till undersköterska är på totalt 1600 poäng (varav 1400 gymnasiepoäng är yrkeskurser och 200 gymnasiepoäng är gymnasiegemensamma kurser). Vår utbildning innehåller en extra kurs – vårdpedagogik och handledning, 100 poäng.

Kan du läsa en utbildning till undersköterska?

  • Du som vill läsa en utbildning till undersköterska ska kontakta Vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är genom dem du söker och där finns studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig. För att bli undersköterska ska du gå vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller en motsvarande vuxenutbildning till undersköterska.

Hur arbetar du som undersköterska?

  • Som undersköterska har du möjlighet att arbeta inom flera olika verksamheter, där inriktning och arbetsuppgifter varierar. Under utbildningen väljer du att specialisera dig inom ett område som intresserar dig, exempelvis äldreomsorg, hälso- och sjukvård, psykiatri eller barn och vuxna med funktionshinderområdet.

Hur kan man utbilda sig till undersköterska?

  • Man kan utbilda sig till undersköterska genom att gå Vård- och omsorgsprogrammet inom gymnasieskolan. Man kan även läsa Vård- och omsorgsprogrammet genom Komvux och på så sätt bli behörig att arbeta som undersköterska. Det finns även ett antal yrkesutbildningar som man kan gå för att utbilda sig till undersköterska.

Vad gör en undersköterska på sjukhuset?

  • Undersköterskor på en vårdavdelning på ett sjukhus hjälper patienterna att tvätta sig och klä på sig. De bäddar, serverar mat och är ofta ansvariga för sjukmateriel och förråd på avdelningen. De kontrollerar patientens temperatur, mäter blodtryck, tar prover och lägger om sår.

Relaterade inlägg: