Hur gör man för att kunna se fria kanalerna?

Innehållsförteckning

Hur gör man för att kunna se fria kanalerna?

Hur gör man för att kunna se fria kanalerna?

För att se de fria (eller okodade) sändningarna behöver du en digital tv-mottagare. Om en sådan mottagare inte är inbyggd i din tv-apparat behöver du en extra box/dekoder. De fria kanalerna kan du ta emot och titta på utan kostnad. Dessa är bland annat SVT1, SVT2, SVT24, och Kunskapskanalen.

Vad behöver jag för att kunna se på tv?

För att kunna se de fria kanalerna (SVT:s kanaler och TV4) i det digitala marknätet måste du ansluta en box till din TV. Du kan också behöva en ny antenn. Om du tittar på kabel-TV och vill se de här kanalerna, behöver du inte en box förrän din operatör övergår till helt digitala sändningar.

Hur fungerar tv via antenn?

Vad innebär marksänd tv (via antenn)? Tekniken ger därmed tillgång till både analoga och digitala tv-sändningar. Signalerna sänds av master som finns utplacerade på olika ställen i landet, och dessa signaler tas sedan emot av en centralantenn, eller via egen antenn (inomhusantenn eller takantenn).

Hur gör jag för att få tv kanaler?

För att få kanaler digitalt behöver du någon form av digitalmottagare – en digitalbox eller tv-modul. I moderna tv-apparater sitter det redan en tv-modul. Med en vanlig tv-antenn kan du ta emot kostnadsfria tv-kanaler och ett 40-tal betalkanaler via marknätet.

Kan man se TV4 utan cmore?

Maria Linde‎C More TV4 sänds via marknätet och är öppen för alla med en digital TV-mottagare precis som SVT:s kanaler. Vill man däremot se TV4 och dess kanaler via streaming krävs ett abonnemang antingen hos oss eller via en operatör som tillhandahåller en streamingtjänst.

Relaterade inlägg: