Vad krävs för att Lastbilsregistrera en bil?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att Lastbilsregistrera en bil?

Vad krävs för att Lastbilsregistrera en bil?

För att en personbil ska kunna klassificeras och besiktas som lastbil krävs följande: Hela baksätet med sittdyna och ryggstöd måste monteras bort. Om baksätets ryggstöd utgör lastgolv får detta behållas men ska då låsas av ett lastförskjutningsskydd. Ett lastförskjutningsskydd ska monteras direkt bakom framsäte.

Kan man Lastbilsregga?

Om man vill ha bilen lastbilsreggadska man ha galler bakom sätena fram . det ska sitta fast med bullt . Som sagt det är ju billigare att köra lb reggat men det blir dyrt och ombesikning på bilen i fall farbroblå kommer på en .

Är Rattkula lagligt?

Jag har inte kunnat hitta några rättsfall eller författningar som förbjuder användadet av rattkulor, slutsatsen är därför att rattkulor är lagliga oavsett om de används i last-, person- eller mopedbil.

Vad krävs för lätt lastbil?

Ska du köra personbil eller lätt lastbil behöver du ett B-körkort. Om du vill köra bil med ett tyngre släp behöver du ett körkort med utökad B-behörighet (B96) eller ett BE-körkort.

Får man ta bort mellanvägg transporter?

Lagkravet om att ha kvar mellanväggen i skåpbilar försvann för ett par år sedan och numera gäller att allt som är i själva skåpet ska sitta fast. Vi har tagit bort vår mellanvägg och både besiktigat och registrerat om vår skåpbil till personbil klass 2 utan problem (mer om detta i ett senare inlägg).

Relaterade inlägg: