Vilka ämnen behöver man för högskola?

Innehållsförteckning

Vilka ämnen behöver man för högskola?

Vilka ämnen behöver man för högskola?

Grundläggande behörighet = det du måste ha Engelska A/Engelska 5 (eller högre nivå) Matematik A/Matematik 1 (eller högre nivå) Svenska A/Svenska 1 och Svenska B/Svenska 2. Svenska 3 kan ersätta någon av kurserna i svenska.

Hur är det att studera på universitet?

Att studera på högskolan är ganska annorlunda mot att plugga på gymnasiet. Om du läser en utbildning på helfart, så är det ungefär 40 timmar i veckan. Du har inte undervisning hela tiden, utan du läser en hel del på egen hand. Du har större frihet att lägga upp dina studier och planerar in det du ska göra.

Hur svårt är det att studera på universitet?

Universitetet ställer högre krav Tempot är högt och du behöver lägga ned mycket tid på dina studier. Studierna vid universitetet kan vara en utmaning och det krävs mycket arbete för att klara av dem. Det är också en del av att läsa på universitetet - det ska vara svårt för att du ska lära dig något.

Vad är skillnaden mellan högskola och högskola?

  • Högskolor erbjuder i regel två utbildningsnivåer: Grundnivå och avancerad nivå. Skillnaden mellan universitet och högskolor är att det bara är universitet som erbjuder utbildning på forskarnivå. Det finns sätt för högskolor att kringgå regeln om vem som får utfärda examen på forskarnivå.

Vad är antalet högskolepoäng på Högskolan?

  • Antalet högskolepoäng anger hur lång utbildningen är. Kurserna på högskolan har olika längd och kan läsas olika snabbt. Du kan läsa på helfart, halvfart eller kvartsfart. Helfart innebär 30 högskolepoäng på en termin, medan halvfart är 15 högskolepoäng på en termin. Kvartsfart är 7,5 högskolepoäng per termin.

Vilka högskolor har utbildningar inom idrott och hälsa?

  • Några universitet och högskolor är specialiserade inom ett visst område. Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm har till exempel bara utbildningar inom idrott och hälsa. Ett annat exempel är Karolinska institutet som utbildar läkare, sjuksköterskor, tandläkare och andra yrken inom vårdområdet. Blekinge tekniska högskola och Luleå tekniska ...

Relaterade inlägg: