Hur snabbt får en lätt mc gå i?

Innehållsförteckning

Hur snabbt får en lätt mc gå i?

Hur snabbt får en lätt mc gå i?

För lätt motorcykel gäller hastighetsbegränsningarna för den väg du kör på. Det finns ingen övre gräns för hur fort en lätt motorcykel får gå som det gör för mopeder. Några sådana regler finns inte för motorcyklar, här är det istället styrkan på motorn som avgör vilken klass den tillhör.

Vad kostar ett Mc-kort?

  • Priset på ett mc-kort är i grunden den samma oberoende på vilken mc-behörighet du ska ta. Nedan hittar du de obligatoriska och de varierande kostnaderna. Obligatoriska kostnader för motorcykelkörkort: Körkortstillstånd 220 kr; Ansökan för handledare vid privat körning 170 kr; Kunskapsprov 325 kr

Vad är totalpriserna för Mc-kort?

  • Totalpriser för mc-kort. Som du märker så är det de varierande kostnaderna som i största grad avför priset på ditt mc-kort. Snittpriset på ett mc-kort ligger mellan 15-25 tusen.

Har du körkort för lätt motorcykel eller mellanstor?

  • Du som har ett körkort för lätt motorcykel (A1) eller mellanstor (A2) får köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt på högst 15 kW. Om motorcykeln har en högre nettoeffekt krävs det ett körkort för tung motorcykel (A) eller personbil (B). Du måste också ha fyllt 21 år för att köra tung trehjulig motorcykel.

Relaterade inlägg: