Hur ställer man ut katt?

Innehållsförteckning

Hur ställer man ut katt?

Hur ställer man ut katt?

Du som vill ställa ut din raskatt Raskatt (godkänd ras) får ställas ut om den är minst fyra månader gammal vid utställningen. En raskatt har stamtavla – och du som är medlem i en SVERAK-klubb ska ha en SVERAK-stamtavla för den katt som ska ställas ut.

Kan man ställa ut en bondkatt?

Huskatt (inte stambokförd – utan stamtavla) kan tävla på utställning i huskattklass under förutsättning att den har ett huskattbevis utfärdat av SVERAK. Dessutom gäller bland annat att den är lägst uppskattningsvis fyra månader och vaccinerad och är den över tio månader ska den vara kastrerad och ID-märkt.

Kan man ställa ut en blandras katt?

Alla katter som ställs ut måste vara vaccinerade mot kattpest och kattsnuva. ... Även huskatter som inte har en stamtavla kan ställas ut så länge de är kastrerade och har ett så kallat huskattsbevis.

Vad är en huskatt?

Huskatten är vår vanligaste katt. Huskatt kallas alla katter som inte har en stamtavla, t ex alla blandraser.

Vad heter en katt hona?

"Katt" är benämningen för både hankatt och djuret, medan honkatt benämns "katta".

Vad är det för skillnad på en raskatt och en huskatt?

Den största skillnaden mot raskatter är att huskatter saknar stamtavla och därför inte behöver se ut eller vara på ett visst sätt. De kommer i många olika färger, storlekar och temperament. ... Eftersom de har en mycket större genpool än raskatter löper de mindre risk att drabbas av ärftliga sjukdomar.

Har Bondkatt?

Huskatt[redigera | redigera wikitext] Huskatt, blandraskatt eller bondkatt är de officiella benämningarna på alla de katter som saknar stamtavla, och alltså inte är registrerade i någon kattorganisation. Även om båda föräldrarna är registrerade raskatter så kallas avkomman huskatt om den inte registreras.

Relaterade inlägg: