Vad krävs för att få sälja vapen?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att få sälja vapen?

Vad krävs för att få sälja vapen?

Du behöver tillstånd från polisen för att inneha vapen och ammunition eller om du ska låna ett vapen. Ansök om vapenlicens eller andra vapentillstånd via e-tjänst eller blankett beroende på ändamål.

Hur länge förvarar polisen vapen?

Förvaring av vapen hos annan person En vapeninnehavare ska som huvudregel själv ta hand om och förvara sina vapen och sin ammunition. Den som inte kan förvara vapen själv måste ansöka om särskilt tillstånd att förvara sina vapen hos annan person. Sådant särskilt förvaringstillstånd tidsbegränsas till högst tre år.

Hur många vapen kan man ha?

Du som har tagit jägarexamen anses ha behov av fyra jaktvapen, vilket är den så kallade vapengarderoben för jakt. Om du ska ansöka om fler jaktvapen måste du motivera varför du har behov av detta. För att licens på fler än sex jaktvapen ställs mycket höga krav.

Hur länge gäller ett Vapenpass?

Vapenpasset kostar 700, och ta med alla bössor du har i det från början. Kostar inte extra. Men om du vill ha på ny bössa så kostar det 250. Passet gäller bara i fem år, sen ska det förnyas, kostar 250.

Vad ska du göra för att inneha vapen?

  • Du ska ha fyllt 18 år (vissa undantag finns), vara laglydig och skötsam och kunna intyga ändamålet med att du ska inneha vapen. När du köper vapen från en privatperson måste du även skicka in säljarens originallicens tillsammans med din ansökan om tillstånd att inneha skjutvapen.

Vad gäller förvaring och transport av vapen?

  • Regler för förvaring och transport av vapen. När du ansöker om vapenlicens måste du uppge var och hur vapen och ammunition ska förvaras. Som vapeninnehavare är du enligt vapenlagen ansvarig för att dina vapen förvaras i ett godkänt vapenskåp. Förvaring och transport.

Hur ska du inneha vapen och ammunition?

  • För att få inneha vapen och ammunition måste du ansöka om vapenlicens. Du ska ha fyllt 18 år (vissa undantag finns), vara laglydig och skötsam och kunna intyga ändamålet med att du ska inneha vapen.

Vilka vapen är tillståndspliktiga?

  • Vapen vilka oftast drivs med kolsyra, luft eller fjäder är som huvudregel tillståndspliktiga. I vissa fall kan de anses effektbegränsande enligt vapenlagen. Luftvapen, paintball och övriga vapen Knivar och andra farliga föremål

Relaterade inlägg: