Vad betyder olika märkningar?

Innehållsförteckning

Vad betyder olika märkningar?

Vad betyder olika märkningar?

Du känner säkert igen flera av de märkningar som du hittar på produkter ute i butikerna, men vet du vad de innebär? Vissa märkningar har uppsatta krav med avseende på miljö och social rättvisa, andra på hälsa, djuromsorg eller livsmedelssäkerhet. Här har vi samlat de vanligaste märkningarna du hittar ute i butikerna.

Vad betyder mat märkningar?

Varor märkta med Svenskt Sigill kommer alltid från svenska gårdar och går att spåra tillbaka till sitt ursprung. ... En grundlig, regelbundet återkommande kontroll säkerställer att lantbrukarna och odlarna följer Svenskt Sigills regler kring livsmedelssäkerhet, miljöhänsyn, god djuromsorg och öppna landskap.

Vad betyder dom olika miljömärkningar?

KRAV är en miljömärkning som används för märkning av livsmedel. ... Krav ställs på råvaran och de kemikalier som används i produktionen, utsläpp, energiåtgång och hur produkten som uttjänt skall kunna tas hand om på ett bra sätt. EU Ecolabel är EUs gemensamma officiella miljömärkning.

Vilka livsmedel måste ursprungsmärkas?

Vissa livsmedel ska alltid ursprungsmärkas. Det gäller fisk, nötkött, gris, lamm, get, fågel och även honung, frukt, grönsaker med mera.

Relaterade inlägg: