Vad krävs för att bygga carport?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att bygga carport?

Vad krävs för att bygga carport?

Bygglovsbefriad anmälningspliktig åtgärd (attefallsregler) Attefallsreglerna medger att du får du bygga ett fristående garage eller en carport på upp till 25 kvm utan att söka bygglov – men det kräver en anmälan till kommunen och ett startbesked innan bygget får påbörjas.

Är carport Bygglovspliktigt?

Nybyggnad och tillbyggnad kräver oftast bygglov Att bygga en ny byggnad eller göra en tillbyggnad kräver oftast bygglov. En tillbyggnad är när du ökar en byggnads volym åt något håll, antingen uppåt, nedåt eller åt sidan. Även byggnader utan väggar, till exempel större skärmtak eller carportar, kräver bygglov.

Hur nära gatan får man bygga en carport?

Ofta finns det ett krav från kommunen att inte bygga närmare än 6 meter från väg utanför tomt. – Mitt bästa tips är att ta till ytan på garageuppfarten. Det kan upplevas trångt med 6 meter. Om du har möjlighet, satsa på 10 meter.

Vad kostar en Dubbelcarport?

Priset för en carport med förråd varierar kraftigt beroende på vilken variant du vill ha. Generellt får man räkna med att betala någonstans mellan 35 0 000 kr.

Är carport skärmtak?

Ett skärmtak som du ställer bilen under blir en carport, det är som Ramnemark säger användningen som styr. Tänk på att ett ev. svartbygge kan ligga dig i fatet den dagen du söker bygglov för något annat.

Relaterade inlägg: