Vad betyder brandklass EI30?

Innehållsförteckning

Vad betyder brandklass EI30?

Vad betyder brandklass EI30?

EI 30 respektive EI 60 står för att konstruktionen skall motstå brand 30 minuter respektive en timme. Boverkets uppgift är att ställa kraven på brandskydd genom byggregler. Hur man i detalj utformar en vägg eller ett bjälklag för att uppfylla kraven är däremot upp till den som bygger.

Vad innebär el30?

EI 30 respektive EI 60 står för att konstruktionen ska motstå brand i 30 minuter respektive en timme. Boverkets uppgift är att ställa krav på brandskydd och de funktioner som den färdiga byggnaden ska ha.

Hur många gipsskivor EI30?

Inspektionslucka Gyproc EI 30 Kan monteras i vägg- el- ler takkonstruktioner med både 1 och 2 lag 12,5 mm Gyproc Gipsskivor.

När krävs EI60?

Väggar EI 60 Brandklass EI 60 innebär att väggar ska mot- stå brandspridning under 60 minuter. EI 60 väggar kan vara skyddande från båda sidor eller endast en. I gårdsverkstad krävs det nor- malt endast skydd inifrån. Se LBK Flik 3, sid 45 – 48 (Hitta i LBK se nästa sida).

Vad krävs för el30?

Det är kombinationen av ytterpanel och innerpanel samt tjocklek och typ av isolering som avgör branklassningen. Som exempel konstruerar vi våra isolerade garage med: 12 mm spånskiva, minst 95 mm isolering av glasull och 22 mm ytterpanel av trä. Denna konstruktion uppfyller brandklass EI30.

Hur många lager gips EI60?

Där var ett lager vanlig gips så jag satte dit ytterligare två lager vanligt gips och uppnådde då EI60. Har man tre lager gips spelar det ingen roll vad det är för isolering i väggen. Är du tveksam på hur du skall göra så kan du fråga den som gjort brandskyddsdokumentationen.

När krävs Brandskyddsbeskrivning?

När man söker bygglov ska en brandskyddsbeskrivning upprättas och bifogas ansökan. Den ska vara av tillräcklig omfattning för att säkerställa att skäliga brandskyddsåtgärder vidtas och hålls funktionsdugliga.

Relaterade inlägg: