Kan jag köpa bil i Spanien?

Innehållsförteckning

Kan jag köpa bil i Spanien?

Kan jag köpa bil i Spanien?

Både i Sverige och i Spanien finns det risker med att köpa en begagnad bil på så sätt att den kan ha dolda tekniska brister. För att få äga en spanskregistrerad bil krävs att man äger eller hyr en bostad i Spanien samt att man har ett spanskt personnummer (NIE-nummer). ...

Hur mycket kostar en bil i Spanien?

Kostnad för resa med bil till Spanien
Från
Stockholm
Avstånd2630 km
BränsleBensin: 3,046 SEK (297 EUR) Diesel: 2,351 SEK (230 EUR)
Vägtullar1,000 SEK (101 EUR)

Hur betalar man bilskatt i Spanien?

SVAR: Bilskatten är kommunal, men sköts administrativt av provinsstyrelsen. Den betalas per år, mellan april och maj. Om du inte har fått betalningsavi ska du se till att begära en sådan hos det lokala kontoret för "Patronato provincial".

Kan man besiktiga svensk bil i Spanien?

Från nu ger vi inga undantag för periodisk besiktning av svenskregistrerade bilar i Spanien. När det blir dags för besiktning måste bilen hem till Sverige. Det säger Hans Cassepierre, utredare vid Transportstyrelsen i en intervju för Svenska Magasinet.

Hur länge kan man köra en svensk bil i Spanien?

Huruvida ni får lov att bruka er svenskregistrerade bil under tiden som ni befinner er i Spanien beror på hur många dagar ni vistas här per år. En svensk person som tillbringar mer än sex månader om året i Spanien räknas som permanent bosatt i landet och är som utgångspunkt skyldig att registrera sin bil här.

Relaterade inlägg: