Hur mycket utrymme kräver en guldfisk?

Innehållsförteckning

Hur mycket utrymme kräver en guldfisk?

Hur mycket utrymme kräver en guldfisk?

Minsta utrymme Det bör inte vara mindre än 40 liter vatten i akvariet.

Hur fort växer en guldfisk?

Dom är ungefär två år när du köper dom. Sedan tar det 1-2 år innan dom blir fullvuxna. Om du har ett stort akvarium< (50 liter/fisk) så växer dom mycket.Om du har tur 10/15-20 cm(fullvuxen storlek) på två år:-) Senast ändrad av martal; 2006-09-01, 23:48.

Vilka fiskar går ihop med guldfiskar?

Man bör dock tänka på att de vill ha relativt svalt vatten och därigenom utesluts de flesta tropiska arter. Ett akvarium med stora smäckra röda guldfiskar är dock snyggt nog i sig, så det är definitivt inte nödvändigt att blanda dem med andra fiskar.

Vad behöver man till en guldfisk?

När du bygger en damm är det några saker du ska tänka på om du vill ha fiskar i den. Dammen bör ha en djuphåla på minst 70 cm för guldfiskar och minst 100 cm för Koikarp. Ska fiskarna vara kvar i dammen under vintern bör djupet vara minst 70 cm för guldfisk och 120 cm för Koikarp och innehålla minst 500 L vatten.

Hur många liter behöver en guldfisk?

En tumregel är att varje akvariefisk ska ha minst 2–3 liter vatten i akvariet per centimeter kroppsstorlek. Är fisken 4cm lång så ska den ha 8–12 liter vatten i akvariet till sin förfogan.

Hur stort akvarium behöver guldfisk?

Ett lämpligt akvarium att börja med i storleksordning borde vara över 100 liter. Där i kan man ha alla de förstående arter förutom guldfisk, då guldfiskar och slöjstjärtar kräver minst 250 liter i akvariumstorlek.

Hur fort växer akvariefiskar?

De har kanske växt 1-2 cm i snitt, förutom min rödjuvelhane som växer så det knakar! Det verkar som det tar 2-3 år ungefär för att en ciklid ska bli fullvuxen?

Hur stor blir en guldfisk?

Vanlig guldfisk, fisken i förgrunden är helfärgad röd, den i bakgrunden rödvit. Carassius auratus auratus (dock kan C. a....Guldfisk[redigera | redigera wikitext]
Akvariefisk
UtbredningÖstra Asien, förvildad på andra platser
LängdUpp till 10 cm (max 41 cm)
Vattentypsötvatten

Vilka fiskar passar ihop med Kardinaltetra?

Kardinaltetran fungerar bra tillsammans med de flesta vanliga akvariefiskarna, men då med varningen för att vuxna skalarer och andra rovgiriga ciklider gärna ser mindre tetror som ett nyttigt kosttillskott. Det går också utmärkt att blanda kardinaltetran med andra sydamerikanska tetror, till exempel sorgmanteltetra.

Vilka fiskar passar med tetror?

De flesta tetror går bra att blanda och de kan leva tillsammans med andra fiskar som har liknande krav på vattnet och som inte är alltför rovgiriga. De passar bra ihop med till exempel många malar, dvärgciklider, rabora-arter, barber och levandefödande tandkarpar.

Relaterade inlägg: