Vad krävs för att räknas som undersköterska?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att räknas som undersköterska?

Vad krävs för att räknas som undersköterska?

Yrkesutbildningen till undersköterska är på 1500 poäng. Utbildningen ger dig kompetens att arbeta inom till exempel äldreomsorgen eller sjukvården, som skötare inom psykiatrisk vård, boendestödjare, vårdare, omsorgsassistent eller personlig assistent.

Får vem som helst kalla sig undersköterska?

Eftersom undersköterska inte är något legitimationsyrke finns det heller inte någon fastställd utbildningsplan som, när man fullgjort den, per automatik gör att man har rätt att titulera sig som "undersköterska", även om före detta elever på Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet och före detta studerande på Komvux, ...

Vad är en undersköterska?

Undersköterskor arbetar inom äldreomsorgen, sjukvården, psykiatrin och funktionshinderområdet. Vanliga arbetsuppgifter för undersköterskor inom äldreomsorgen är att ge praktisk hjälp med personlig omvårdnad, måltider, städning, tvätt, handling och andra ärenden.

Kan man bli undersköterska utan utbildning?

Eftersom Undersköterska är inte ett legitimationsyrke, kan man få jobb med diverse olika utbildningar "i bagaget" och även utan någon formell utbildning också. Givetvis är det fördelaktigt att ha läst på vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller Omvårdnads-paketet /kurspaket/ på komvux.

Vem kan jobba som undersköterska?

Var kan jag jobba som undersköterska? Du kan jobba på en mängd olika arbetsplatser! Det vanligaste är arbete inom äldreomsorgen; på ett boende eller via hemtjänsten. Men du kan också jobba på till exempel vårdcentral, hospice, sjukhus, ett boende eller daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättningar.

Varför undersköterska?

Vad gör en undersköterska? Varje dag får undersköterskor livet att fungera för människor som behöver hjälp; människor som av olika anledningar behöver vård, uppmuntran och stöd. Undersköterskor får anhöriga att förstå, vårdtagare att känna sig trygga och vardagen att gå ihop.

Relaterade inlägg: