Vad händer om min Uppehållstillståndet går ut?

Innehållsförteckning

Vad händer om min Uppehållstillståndet går ut?

Vad händer om min Uppehållstillståndet går ut?

Om du har uppehållstillstånd och vill fortsätta bo i Sverige efter att ditt tillstånd har gått ut ska du ansöka om att förlänga ditt uppehållstillstånd. Du ansöker enklast på webben. På den här sidan hittar du information om hur det går till att göra en webbansökan om att förlänga uppehållstillstånd.

Varför förlänga uppehållstillstånd i Sverige?

  • Förlänga uppehållstillstånd enligt den tillfälliga lagen. ... Det gäller både dig som hittills har haft uppehållstillstånd i Sverige därför att du har skyddsskäl, och dig som hittills har haft uppehållstillstånd på grund av anknytning till en person i Sverige.

Kan du förlänga uppehållstillstånd enligt den tillfälliga lagen?

  • Förlänga uppehållstillstånd enligt den tillfälliga lagen. ... Du kan också få ett kortare tillstånd om du har tillstånd på grund av studier på gymnasial nivå, och du har mindre än två år kvar på din gymnasieutbildning.

Kan du ansöka om uppehållstillstånd på webben?

  • Ansök på webben. För att kunna ansöka om förlängt uppehållstillstånd på webben behöver du en personlig kod. Du får koden i ett brev som du får från Migrationsverket två månader innan ditt uppehållstillstånd slutar gälla. Migrationsverket skickar koden till din folkbokföringsadress.

Relaterade inlägg: