Vad krävs för att häva köp bostadsrätt?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att häva köp bostadsrätt?

Vad krävs för att häva köp bostadsrätt?

För att kunna häva ett avtal krävs ett så kallat avtalsbrott av allvarligare karaktär. Det innebär, enkelt uttryckt, att någon av avtalsparterna i hög grad inte uppfyllt vad man kommit överens om. För säljaren i en fastighetsaffär kan hävning i praktiken endast komma i fråga om köparen inte betalar köpeskillingen.

Vad gäller vid hävning av köp?

Häva köpet om ni inte kommer överens Att häva ett köp innebär att du betalar tillbaka pengarna som konsumenten har betalat, mot att konsumenten lämnar tillbaka varan. Konsumenten behöver inte acceptera ett tillgodokvitto. För att konsumenten ska ha rätt att häva köpet krävs det att felet är av väsentlig betydelse.

När har man rätt att bryta ett kontrakt?

Om en part i ett avtal, till exempel en samarbetspartner eller leverantör, inte kan eller vill följa avtalet, kan den andra parten välja att frångå eller bryta avtalet.

Hur upphör ett avtalsförhållande?

Vid hävning upphör avtalet att gälla omedelbart, utan hänsyn till vare sig bindningstid eller uppsägningstid. Vid en hävning ska avtalsprestationerna inte fullgöras, dvs varken betalning eller motprestation ska ske. Om fullgörelse däremot redan har skett ska avtalsprestationerna, om möjligt, återgå.

Relaterade inlägg: