Kan man tvätta fönster på vintern?

Innehållsförteckning

Kan man tvätta fönster på vintern?

Kan man tvätta fönster på vintern?

Jo, det kan man absolut! När det är minusgrader går det faktiskt fin-fint att putsa. För att putsa i minusgrader krävs dock god teknik, smart utrustning och bra material! Vi använder sprit i vattnet, som förhindrar vattnet från att frysa, och gör att vi kan jobba i upp till 17 minusgrader!

Kan man putsa fönster med Yes?

Att putsa fönster med diskmedel är bra på fler än ett sätt. ... Blanda två matskedar diskmedel i en hink med varmt vatten. Det blir inte renare med mer diskmedel, snarare blir svårare att få fönstren rena eftersom det kan bildas en hinna av för mycket medel.

Kan man tvätta fönster med spolarvätska?

BLANDA VATTEN OCH DISKMEDEL ELLER FÖNSTERSÅPA En halv hink är lagom. Diskmedel löser fett och rekommenderas av Naturskyddsföreningen. ... Häll i lite spolarvätska eller T-röd i vattnet vid minusgrader (men inte annars eftersom det försämrar resultatet en aning).

Varför inte putsa fönster i sol?

Om det finns någonting som kan locka fram lusten att putsa fönster så är det solsken. Det är ju då smutsen syns bäst. Men strålande sol kan försvåra fönsterputsningen, eftersom värmen får medlet att torka och gör det flammigt. Det gäller att vara snabb med skrapan och använda rikligt med vatten för att slippa fläckar.

Kan man putsa fönster med såpa?

Gå över fönstret med en rejält fuktad trasa, varmt vatten och lite såpa, det ska bli ett skum. Har du svåra fläckar, barnhänder, flugskitar eller stänk -gnugga extra.

Vilken temperatur tvätta fönster?

Man kan inte putsa i minusgrader En bra ursäkt på vintern när man hellre vill dricka en kopp choklad, men det går att putsa fönster ner till -15 grader. Tricket är att använda spolarvätska eller T-röd så att vattnet inte fryser på fönstret. Sen är det en arbetsmiljöfråga, Vardagsfrid putsar ner till några minusgrader.

Relaterade inlägg: