Vad gäller vid omvärdering av hus?

Innehållsförteckning

Vad gäller vid omvärdering av hus?

Vad gäller vid omvärdering av hus?

Omvärdering av bostaden: Huvudprincipen är att omvärdering av bostaden som kan ligga till grund för att räkna om belåningsgraden endast får ske vart femte år. Omvärdering får även ske om det skett en avsevärd värdeförändring av bostaden av en annan anledning än den allmänna prisutvecklingen på bostäder.

Hur ofta får man värdera upp huset?

Du får värdera om bostaden när som helst, men det är inte tillåtet att ändra det amorteringsgrundande värdet mer än vart femte år. Det finns undantag från femårsregeln om det inträffat en avsevärd värdeförändring av bostaden, som beror på något annat än den generella prisutvecklingen på bostäder.

Hur ofta får man värdera lägenhet?

När du ber oss göra en värdering av din bostad i detta syfte kallas det omvärdering. En omvärdering kan göras högst vart femte år, enligt Finansinspektionens regler. Har du köpt din bostad före kan du göra omvärderingen tidigare – likaså om det har skett en ”omfattande värdeförändring” av bostaden.

Hur ofta får man höja bolån?

5 tillfällen när ett utökat bolån kan passa bra: När du vill göra en större renovering, till exempel i badrum eller kök. Om du vill bygga till en altan, pool eller garage. För att bygga om ett fritidshus.

Vilka renoveringar höjer värdet på huset?

Fler sovrum, bra förvaring och stora kök/matplatser ökar generellt värdet. Anpassa renoveringen efter bostadens byggår, stil och område. Renoveringar som helt ändrar karaktären brukar inte löna sig.

Relaterade inlägg: